Hello Africa
Door: Chloe
Blijf op de hoogte en volg Chloe
28 Maart 2009 | Kameroen, Douala
Na een dramatisch afscheid van paps,mams, Nadieh en Merel (Lees: Ik wil niet meer! Jawel meid ga nou maar!), moest ik toch echt door de gate heen. Jaja het avontuur kon dan eindelijk beginnen!
We hebben echt een hele goede vlucht gehad! Veel gegeten, gedronken, geslapen, films gekeken maar vooral ook gelachen. Madagascar is nu officieel mijn favoriete film!
In het vliegtuig merk je al een beetje dat je naar Afrika gaat omdat je simpelweg de enigste blanke bent die zich hierin bevindt. Erg apart maar het wendt.
Eenmaal geland op Douala barstte de hel los.
Ten eerste, die hitte! Pff we landden om 19uur en toen was het nog 35graden. Ik was net een lopende waterval.
Ten tweede, al die opdringerige mannen! Al die mannen die aan je zitten, je aanspreken, geld willen of simpelweg met je willen trouwen....Normaal gesproken vind ik dit helemaal niet erg maar nu...VERSCHRIKKELIJK!
Ten derde, waar is de wegmarkering en waar zijn de voorrangsregel in het verkeer?
Ten vierde, het onweerde vannacht zo hard hier dat mijn klamboe spontaan naar beneden kwam. Zonder gein we lagen te trillen in ons bed, en niet alleen van de angst!Haha Ik snap het begrip 'regenseizoen' nu ook een stuk beter!
Verder zijn we echt als prinsessen ontvangen. Alles is goed geregeld en het ontbijt is erg lekker hier. Morgen vertrekken we met de bus naar Bamenda. God mag weten waar we 's avonds dan weer zitten. Ach ja zoals Merel altijd zegt: Start/ keep living on the edge! Haha
Dikke kus
Ps. Lieve soez thanks voor je zwart/wit zeer komische boekje!
Pps. Lieve Tollies thanks voor jullie bijdrage aan het 'Eerste hulp bij Kameroen' boekje. En Merel geweldig in elkaar gezet. Heb echt gelachen als een gek!
28 Maart 2009 - 13:33
Andrea:
Heee!!!!
Mooi is het baptist mission house he:) Hihi en ik herken de opdringerige mannen meteen hihi!! Komt helemaal goed meiden:) Geniet ook maar lekker van het warme weer want in Nederland is het snertweer... In Shisong is het ook een stukje koeler gelukkig!!
Kijk uit naar je volgende ervaringen in Bamenda!!!
liefsss -
28 Maart 2009 - 13:49
Papa ,mama En Nadieh:
Gelukkig, je bent heelhuids aangekomen. Het zal inderdaad een cultuurshock gegeven hebben bij aankomst.Ik hoop toch wel dat je nog de zon ziet en niet alleen maar tropische regens. Toen we jullie uitgezwaaid hebben, nog met tranen in mijn ogen,zijn we huiswaarts gekeerd en onderweg in zo'n raststatte in Duitsland een broodje gegeten. Ik en papa werden danig onderhouden door Merel zodat mijn betraande ogen niet van verdriet was,maar van hetlachen. Ik hoop dat ook de reis naar Mabenda goed zal verlopen. Genieten!!!!We zullen het allemaal wel lezen. Kussen en knuffels van ons allen. -
28 Maart 2009 - 13:52
Mama:
sorry, het moet natuurlijk Bamenda zijn. -
28 Maart 2009 - 14:39
Roos:
Ha Chloe!
Alvast een troost, hier regent het ook en het is ook nog koud! Maar morgen dus naar de middle over nowhere?! Spannend!! Ben benieuwd hoe dat je gaat bevallen, lekker stinken!
Succes met alles en hou je taai!
Kus xx -
28 Maart 2009 - 14:45
Desi:
Ohhh echt leuk jullie verhalen te lezen!!!
Bamenda is alweer heel anders als Douala, maar dat zul je allemaal gaan zien en merken :D
Heel veel plezier en succes met alles! Ik hou jullie bij!
Groetjes -
28 Maart 2009 - 15:00
Luc En Loekie:
Hoi Chloe. Het moeilijkste heb je al achter de rug. Dat is afscheid nemen van iedereen en de reis daar naar toe. Van nu af aan kan het alleen maar leuker worden. Hou je goed en geniet er maar flink van. Deze ervaring zul je nooit meer vergeten en verrijkt je alleen maar.
Groetjes en veel plezier maken!! -
28 Maart 2009 - 19:02
Bas.:
Hey chickie!!
Je hebt het iig getroffen op je eerste plaats van bestemming zie ik op de pica's :P Daar ben ik natuurlijk net als jij zeer gelukkig mee. Geen last van torren/kevers en de rest van die shizzle kebizzle? Dat schijnen in Afrika een soort huisdieren te zijn namelijk die onderhand iedereen heeft :P
En oh wee als je een keer op zo'n huwelijksaanzoek in gaat he!! (Big Brother is watchin' you ;)) Daarvoor is een half jaar toch tekort en Kameroen te ver ;)
Veel plezier daar meissie en we houden contact!!
xxxx Bas. -
28 Maart 2009 - 20:04
*Maud*:
Chickieee!! :D
Fijn om te horen dat de reis zo goed verlopen is. Madagascar is idd hilarisch hihi :D
Foto's zijn super.. ziet er allemaal toppie uit ;)
Ben erg benieuwd naar je verhalen!!
Kuss (en een vingertje van Doofy)
28 Maart 2009 - 21:18
Koe:
afrika arm? sjonge jonge, lijkt wel of ik foto's kijk van MTV cribs ;) hahaha je zit daar lekker luxe hoor, goed voor mekaar!
mag ook wel, want je moet eerst wennen aan alles natuurlijk! morgen dus de rest van Afrika verkennen, waarschijnlijk iets armer dan waar jullie nu zitten.
ik kijk alweer uit naar het volgende bericht, want jij kan het weer zo mooi, opgewekt en komisch vertellen!
geniet ervan meid,
xxxxxxxxx malou -
29 Maart 2009 - 01:45
Noek!:
Schat..
Ik vind je schrijfstijl en je verhalen nu al geweldig. Ik wacht op meer! hihi..
Heel veel plezier en geniet! Alles komt goed!
Dikke kuss hvj -
29 Maart 2009 - 11:47
Zusje:
hoi chloos,
vette foto's mennnn lekker in je rokje en je tshirt me=jalous. Heb je het wel naar je zin? misje mij nog niet erg genoeg dat je misschien wel terug wilt komen?nee grapje!!heel veel plezier meid en ps. wanneer ga je naar Shisong?
doei xx mis je nadieh en de vriendelijke groeten van tom -
29 Maart 2009 - 12:11
Ria En Guus:
Hoi Chloe, Je gaat een fantastische tijd tegemoet waarin je veel ervaringen opdoet en hopelijk ook veel plezier zult hebben. Uit je berichten blijkt dat dat laatste wel goed zit. We zullen je blijven volgen via deze site en natuurlijk via je ouders. Vanmorgen lekker gezongen met je mammie. Zij en ik zijn nu zo'n beetje lotgenoten. We redden het wel hoor!
Geniet jij er maar lekker van!
29 Maart 2009 - 12:50
Nerdy Nurse:
Hey schat,
Ben blij da je veilig bent aangekomen, ziet er goed uit. ben benieuwd naar je spannende verhalen.
Ik mail je binnnekort mijn spannende verhalen hahahah
heel veel plezier xxx ;) -
29 Maart 2009 - 16:55
Sarah:
hee!!!
wat leuk dat je er al foto's op hebt gezet:)!!tis wel wennen dus;)haha..ten huwelijk gevraagd worden op straat??haha maar als ik het zwembad zo bekijk zullen jullie je daar vast vermaken;)haha!veel plezier aankomende dagen!kus -
30 Maart 2009 - 07:22
Ellen:
Hey Chloe,
Leuk verhaaltje al!
Hoop dat je het echt naar je zin hebt! Zit je nu al in je ''eigen'' huisje?
Wel veel foto's blijven maken he!
Dan kunnen we als je terug bent elkaars mooie foto's zien van onze verre landen!!!
Geniet ervan!!!!
Xx -
30 Maart 2009 - 08:22
Anoek:
Chick! Wat een leuk eerste verhaal! :)Gelukkig is alles goed gegaan! Nog heel veel plezier & succes! Ik ben benieuwd naar je andere verhalen!
Dikke kusss -
30 Maart 2009 - 17:36
Zusje:
hoi poepies!
super trots zijn we op jullie ik volg de verhalen van alledrie hihi drukdrukdruk!
have fun en hoe was jullie eerste dag in Shisong??
groetjes een een dikke kus en knuffel aan maris en miel!
xxxxxxxxxxxxxxxxx -
31 Maart 2009 - 16:51
Soll-knodels.:
Lieve Chloe,
Zo van het koude kikkerlandje naar 't warme Afrika.
En is het vliegen aan te bevelen voor mij? Volgens mij ga je het gruwelijk naar je zin hebben, ziet er op en top uit. De regen kende je al, hitte vind je geweldig, mannen had je toch al bij de vleet. What's new?!
wij zullen je op jouw site blijven volgen waarop al je spannende verhalen komen te staan!
Heb je nou in het dorp waar je zit, wel of geen zwembad, dat zou wel heel luxe zijn! morgen is het trouwens 1 april, kun je dat daar door middel van een grap introduceren, bijv. je veter is los, lijkt me moeilijk op slippers. Dus verzin samen maar wat daar.
Heel veel plezier!!!!!!!!!!
Heeel veel groetjes en kusjes van je egaalface nichtje Lize, je supertante Doelie, lievelieve neef Joepie, en tomaatje Gerd-Jan
TOT SCHRIJFS.
ps. leer ons wat afrikaanse woordjes, want gudule begint op 14 april op school een mundial project, en komen er afrikaanse dans en zanggroepen.
31 Maart 2009 - 19:42
Anoek:
schattt!
Hoe is het daar? Ben benieuwd!
xxxxxx