PARADISE!!!

Door: Chloe

Blijf op de hoogte en volg Chloe

25 Mei 2009 | Kameroen, Yaoundé

PARADISE!!!!

16 mei was het eindelijk dan zo ver, onze 'grote' reis naar Limbe kon beginnen. Na een wat nare en stressvolle week Shisong, waren Hil, Siem, Suzy, ik en Miel helemaal klaar om te gaan. Lekker relaxen op het strand. Even lekker uitwaaien zullen we maar zeggen.
Na onze ochtenddienst vertrokken we met een 'private' taxi naar Bamenda. Ongeveer 3 uur rijden van Shisong vandaan. Onze 'private'(6personen en niet meer) taxi bleek helemaal niet zo private te zijn...Al snel zaten we alweer met z'n 8 in de taxi. Oftewel 3uur hobbelen op elkaars schoot. Comfortabel is anders.
Rond een uurtje of 5pm kwamen we aan in Bamenda. Vervolgens een hotelletje gezocht, klamboes opgehangen en heerlijk gedoucht. Hierna lekker gegeten in een restaurantje met uitzicht op het centrum van Bamenda. Natuurlijk viel de elektriciteit weer eens uit(niet alleen in het restaurant maar in heel Bamenda) waardoor het ineens wel heel erg donker was. Ach het heeft ook wel weer iets aparts.
De volgende dag hadden we met een chauffeur afgesproken dat hij ons voor 50.000CFA(ongeveer 75euro)naar Limbe zou brengen. Natuurlijk houden deze mensen zich niet aan de afspraak omdat ze denken dat we dom zijn en ons makkelijk geld af kunnen troggelen. Dus besloot de chauffeur ons ineens 70.000CFA te vragen. Nou dat feest ging dus mooi niet door!Na een flinke woordenwisseling tussen ons en de chauffeur, besloten we om op eigen houtje de reis voort te gaan zetten. Gelukkig was daar een andere taxi die ons wel voor 50.000CFA naar Limbe wilden brengen. Thank god, er bestaan dus nog wel eerlijke mensen! Helaas was deze man ook niet te vertrouwen. We moesten weer meer betalen dan ons beloofd was, maar we waren WEL in Limbe! En geloof me na een 7uur durende reis heb je echt geen zin meer om die eeuwig durende discussies over geld met Kameroenese mannen aan te gaan. Tsja het valt ook niet mee om blank te zijn.
Ons hotel, Miramare, lag meteen aan de zee. Ik kan eigenlijk niet zo goed beschrijven hoe mooi het daar is! Je kent het vast wel, dat beeld dat je ziet in boeken over exotische vakantieoorden. Een zwembad dat uitzicht biedt over de Atlantische oceaan. Nou daar zaten wij dus!PARADISE! Zijn jullie al jaloers?
Ik moet jullie wel vertellen dat Limbe een totaal andere wereld is ten opzichte van de delen die ik tot nu toe gezien heb. Het is een stuk rijker hier. Mensen lopen niet meer in gewaden maar in echte kledingstukken. Er komt water uit de kraan en de wegen zijn bestraat. En er is weliswaar keuze in etenswaren! HEERLIJK! Wat ik nogal vies vond waren de oude Europese mannen( lees: tandloos, grijze haren en gehoorapparaat) met aan hun zij een jonge strakke Afrikaanse vrouw. Some have it all zou je kunnen zeggen.
De zondag zijn we met z'n alle naar het strand geweest. Dit houdt in; liggen en bakken in de zon. En natuurlijk genieten van de zee! Omdat het een vulkanische kust is, is het strand pikzwart. Erg apart om te zien. Maar wederom erg mooi!
Ondertussen hadden we alweer wat contacten opgebouwd met wat locals. Deze 2 jongens hadden ons s'avonds meegenomen naar 'Down Beach'. Hier kan je heerlijke verse vis eten. Je zoekt je vis uit en deze wordt dan meteen voor je klaar gemaakt. Dit kun je dan opeten op het strand. Serieus de lekkerste vis die ik ooit gegeten heb!
Ik ben er trouwens ook achter gekomen dat Kameroenezen zeer complimenteus zijn. Het begon met de opmerking: “You have hips like an African woman”. Nee dat wisten we nog niet! Vervolgens vroeg 1 van de jongens hoeveel ik woog. Hierop antwoordde ik dat ik 63kg weeg. De jongen keek me aan alsof ik iets volkomen onrealistisch zei. “Are you sure?”, vroeg hij. “You look like 75kg!”. En bedankt!
Ik heb die jongen niet meer aangekeken! Haha

Hil, Siem en Suzy kwamen met het gestoorde idee om de Mount Cameroon te gaan beklimmen(hoogste berg van Kameroen). Miel en ik daarentegen, gingen onder het motto “Je bent een luie Kameroenees en je bent aan de race, watskeburt?” , vrolijk verder met de tijd door te brengen op het strand. Genieten en niets doen, dat is wat we vooral deden!
Om deze topvakantie goed af te sluiten besloten we met z'n allen flink te gaan stappen in 'The Palace nightclub'. Erg relaxt kan ik jullie vertellen. Na de nodige wijntjes en de sterke drank(Miel had weer eens aangepapt met 1 of andere rijke rapper) werd het toch echt tijd dat we onze danskunsten moesten gaan vertonen aan al die, zeer ritmische,Afrikanen. Nu kwamen mijn 'African hips' wel degelijk van pas!
De terugreis was gewoonweg komisch. We gingen met een grote bus terug naar Bamenda. Onderweg besloot de chauffeur dat hij toch echt naar de kapper moest. En jawel de bus werd langs de kant van de weg gezet, waarna de chauffeur een half uur wegbleef om vervolgens terug te keren met een geheel nieuwe coupe. Tsja het kan allemaal hier!
Na 6 dagen Limbe en al die decadente zooi, verlangde Miel en ik stiekem toch wel weer naar het primitieve, goedkope, down to earth levendje in Shisong. Dus gewoon weer lekker FuFu&YamaYama eten!
Wat ik echter wel ga missen is het geweldige uitzicht over de Atlantische oceaan!
Al met al was het dus een week om nooit te vergeten!

• 25 Mei 2009 - 14:20

Bas.:

Watskeburt, je bent een jambeknerd ;)

Moet ik je nu serieus gaan missen zaterdag a.s. op Emporium :( Ik zal er wel een biertje op je drinken. :P Doe ik niet zo moeilijk over, zoals je wel weet.

Was weer een leuk verhaaltje zus ;) Keep following you ;)

XXX Bas.

• 25 Mei 2009 - 14:28

Ineke En John:

Wat maak je toch allemaal mee, het klink allemaal erg aanlokkelijk op die mannen na dan!
    Wat dansen betreft: hier heerst een rage, zumba genaamd, waarbij je erg met de heupen moet gooien!Het is fitness gecombineerd met dansen als rumba, salsa, merinque e.d. Erg leuk.
    We hopen dat jullie in ieder geval goed uitgerust zijn om aan het tweede deel van jullie avontuur te beginnen. En we kijken weer uit naar het volgende smakelijke bericht!

• 25 Mei 2009 - 17:53

Merel:

Aller eerst!! HOE LEUK ZIJN JULLIE JURKJES!!! WOOOW!!!

Verder super gaaf om te lezen hoe heerlijk je vakantie was!! En lees: welverdiende vakantie!!!
    Ben echt lomp jaloers!! Ik wil ook naar Limbe!! Chloe ik ga je lomp missen donderdag! Ik ga met wat vriendinnen wat drinken bij sterre! Je zusje gaat ook mee! Wordt top! Maar als jij terug bent gaan we dat nog eens dunnetjes over doen! Ik ga een speciale mohito op jou drinken!! je weet toch ;)

Lieverd veel plezier weer met je stage!!

Bel je snel!!

Dikke kus

• 26 Mei 2009 - 18:36

Super Han!!:

He Chloe,

Ik ben nu net een aantal dagen terug uit Zuid-oost Azie... Ik baal stiekem dat ik weer terug ben en wil nog niet aan het serieuze leven beginnen. Nadat ik onze eigen verhalen tot in den treuren heb gelezen ben waren daar gelukkig nog jouw verhalen.

Onder het genot van een kopje thee, wereld draait door en de programma's die daarop volgde heb ik in een ruk de verhalen gelezen. Heerlijk... ik heb me kostelijk vermaakt. Ook de foto's zijn erg leuk en geven het verhaal een extra dimensie.

Als reiziger (haha) krijg je een tip van me. Vergeet niet van elk moment te genieten...

Heel veel plezier nog en ik kijk al weer uit naar het volgende verhaal

ps doe het wel veilig he!! Al die enge ziektes daar ;)

xx Han

• 27 Mei 2009 - 22:15

*Maud*:

Je bent een luie Kameroenees en je bent aan de race, watskeburt? Whahahaaaaaaaaa... leipe shit ouweee (H)
    Echt geweldig om die foto's te zien van Limbe, idd een waar paradijs! Khoop dat je genoten hebt meid..
    je hoort snel weer van me ;)
    Kuss

• 31 Mei 2009 - 13:34

Mama:

Ik word jaloers,wat een paradijs. Ik krijg hier wel het zwitser leven gevoel van. Hele mooie en leuke foto's weer. Nu op naar de tweede helft van je verblijf. Succes en geniet samen met Milou.

• 02 Juni 2009 - 18:26

Mariska:

You've got mail ;)

• 02 Juni 2009 - 20:45

Soez:

mama, 'het zwitserleven gevoel' hahahahahaha die mama wat grappie de pappie ;) (ik denk bij het zwitserleven gevoel namelijk aan chris zegers met ontbloot bovenlijf die in slowmotion uit het water komt lopen en wild met z'n natte manen schud, jeweetwel van die reclames) afijn, dat achterwege latend(ik weet niet of dit abn is) het zijn inderdaad vette foto's zat ik daar maar ipv dat ik aan het zwoegen ben bij DT hihi nee meid echt heel leuk!geniet er nog van en we bellen JEWEEEET

daagtoedelsmazzel xx

• 09 Juni 2009 - 16:53

Mariska:

Heej Meisie,
    Hoest? ff niet gesproken. Hoorde dat t beter gaat daaro:D Gelukkig.
    Heb zorgbeleid gehaald met een 7:D dus da nie meer volgend jaar!

Geniet van t rondreizen strax. Maak me jaloers, scheeld is nie zoveel voor nodig;)

Dikke kus