Oer-Hollands met een vleugje Kameroen.

Door: Chloe

Blijf op de hoogte en volg Chloe

01 April 2009 | Kameroen, Yaoundé

Zo weer even een update voor de trouwe lezers onder jullie!
Momenteel zit ik alweer in Shisong! Vrijdag-avond zijn we rond 19.30 aangekomen bij ons huisje! Echt super groot en gelegen in een zeer mooie omgeving.
De reis vanuit Douala was zeer goed verlopen. We hadden het geluk dat we mee konden rijden met de busjes van het orthopedisch team vanuit Shisong die toevallig in Douala waren. De reis van Douala naar Shisong was echt ontzettend indrukwekkend. Het valt haast niet te beschrijven maar ik ga mijn best doen. We hebben veel armoede gezien langs de kant van de weg, koeien die uit het niets oversteken, oogverblindend mooie natuur, lieve negerkindjes, hutjes van klei, dooie beesten maar vooral een erg relaxte, back to the basic- cultuur. En natuurlijk die onverharde wegen....We zijn echt flink door elkaar geschut en dan die verkeersregels. Haha die kennen ze volgens mij niet hier, net zoals de snelheidslimiet. De Duitse autobaan is er niets bij!
Tijdens de reis die ongeveer 5uur duurde (van Douala naar Bamenda) zijn we echt ontzettend aangestaard door de bevolking. Sommige willen nog wel eens zwaaien naar je.
Uiteindelijk waren we dus om 19.30 bij ons huisje na eerst gegeten te hebben bij de nonnen.
Miel ik en Maris besloten onze kamers wat eigen te maken door wat foto's op te hangen en de tassen uit te pakken. En toen begon de ellende.... Binnen no-time zat mijn kamer vol met allerlei enge vieze beesten! Helaas was ik niet de enige die daar last van had. In de kamer naast mij hoorde ik ook gegil. Ze hadden Miel dus ook gevonden. Ik hoorde gestommel, gestamp en gevloek waaruit bleek dat Miel de aanval had geopend. It was killing-time!! Ook Maris haar killer-instinct was naar boven gekomen. “GEEF ME DE ELEKTRISCHE VLIEGENMEPPER....NU”.
Serieus Chloe heeft echt doodsangsten uitgestaan! Waarom moest ik ook alweer zo nodig naar Afrika?
Vanonder mijn klamboe ( The safest place on earth) heb ik half jankend om mijn 2 redders geroepen . en daar stonden ze dan, bewapend met een bergschoen, anti-insectenspul en de elektrische vliegenmepper klaar om te moorden!
Spinnen, motten, duizendpoten, sprinkhanen, torren en beesten die ik nog nooit eerder gezien had werden vermorzeld of bruut geëlektrocuteerd. Helaas het werden er steeds meer. Uiteindelijk hebben we een sprintje getrokken naar de kamer van Maris(officieel beest-vrij) om vervolgens met z'n 3e in een 1persoonsbed in 'slaap' te vallen...
De volgende dag hebben we hard gewerkt aan onze stage-opdrachten, ineens hoorden wij: “Helloow houw are joe?”. Stond daar Vincent in de deuropening. Onze hulp voor de komende 3 maanden. Hij wil voor ons poetsen, koken, kleren wassen, gidsen en wie weet wat nog meer(oeh spannend). Het is echt een ontzettende lieve man die erg slist als hij praat.
We zijn met hem naar de markt in Kumbo gegaan. Per taxi. Lees: 4persoons auto (eerder een bij elkaar geplakt stuk blik)waar makkelijk 8man in kan. Er zaten dus ook 8 man in. Ik, Miel, Maris en Vincent op de achterbank. Voorin 1tje die stuurt, nog 1tje die schakelt en nog 1tje die de koppeling intrapt en de 4e let op het verkeer. Hilarisch! En dan die onberijdbare wegen nog...je kent het liedje wel: 'Van voor naar achter van links naar....PRECIES!'.
's avonds hebben we ontzettend culinair gegeten. Jawel broodje knakworst met tomatenketchup en een heerlijke verse ananas! Oer-Hollands dus met een vleugje Kameroen! Haha
Vandaag heb ik mijn rooster voor de komende maanden al gekregen van Sister Ita.
Ik loop 1maand op surgical (operaties bijwonen)
1maand op de kinderafdeling
2weken outstation(dus kindjes vaccineren in andere dorpen)
1week op de kraamafdeling (helpen met bevallingen)
1week op het HIV center, dan gaan we naar een dorp vlakbij Shisong om voorlichting te geven en om te kijken waaraan wij geld gaan besteden. Vette shit dus... Heb er zin in!
Ps. Mijn Kameroenese nummer: 74790796 en dan bellen via “hallobuitenland”

• 01 April 2009 - 15:28

Anoek:

Schat!!
    Wat een leuk verhaal om te lezen! Ik heb gelachen om je beestenverhalen, net of je het hier aan het vertellen was! ;)
    Ik hoop voor je dat ze nu weg zijn en dat je een beestvrije kamer hebt!
    Heel veel succes en plezier. Ben benieuwd naar je volgende verhaal.
    Liefs xxxxx

• 01 April 2009 - 15:28

Bas.:

Ik had je gewaarschuwd voor die beesten he :P Niet te vertrouwen, maar daar de normaalste zaak van de wereld.
    En dat is nog eens echt autorijden zoals autorijden bedoeld is :P

Ik blijf je volgen goeie lieve vriendin van me :D

XXX de jarige jop voor vandaag ;)

• 01 April 2009 - 16:03

Zusje!:

hoe poepkeesje,
    leuk verhaaltje man, maar ik had het natuurlijk al allemaalvia de telefoon gehoord.... mijn weekje zit helaas niet mee ik ben gezakt voor mijn theorie 1 fout teveel BALEN dat zijn dan van die momenten dat ik jou even wil zien maar ach, ik bespaar die momenten wel op en als je dan weer thuis bent dan gooiik het er allemaal uit!!ik mis je lieve schat take care en geniet ervan!

xx

• 01 April 2009 - 16:04

Desi:

Heeej!!!

Ohhh zo te horen al veel meegemaakt dus! haha en vintcent..hellooo(klinkt heel bekend) jaa hij is echt een schat en doet alles voor je!

Succes op stage!
    Groetjes

• 01 April 2009 - 18:00

Lucy:

Heey meiden,
    Leuk om te lezen allemaal. En idd dat Helloooo van Vincent: GEWELDIG! Hij is echt een schat jah ;) Doe hem de groeten van ons. Wat eng al die beesten, dat zou ik ook niet getrokken hebben. Maargoed dat jullie ook een elektrische mepper in de aanslag hebben. Jullie zitten trouwens in een ander huisje als wij. Wij zaten in dat huis waar je langs op komt als jullie naar het ziekenhuis gaan aan de rechterkant. Tegenover dr. Jules de gynaecoloog (is die er trouwens nog)??? Veel plezier op jullie eerste stagedag.
    Lucy

• 02 April 2009 - 08:55

Nicole Boetselaers:

Hé Chloé,
    Leuk zeg om jou reisverhalen te lezen!
    ik print ze uit en leg ze op de zusterpost! dus ook de Beukenhof houd jou in de gaten! vooral om dat stukje van die vieze beestjes wordt hard gelachen haha!
    groetjes van de Beukenhof!

• 02 April 2009 - 09:27

Floor:

Hey meid,
    Klinkt nu al geweldig allemaal! die beesten zijn wat minder maar daar wen je wel aan.Je rooster ziet er erg indrukwekkend uit. had ik toch maar naar de HBO V moeten gaan ;)
    Geniet ervan!
    Zal morgen een mojito op je drinken bij Sterre!
    Kus Floor

• 02 April 2009 - 18:33

Koe:

heeee gloe!
    weer eens 'n hilarisch verhaal!
    ik had alleen niet verwacht dat jij je door wat kleine wezentjes uit het veld zou laten slaan;)
    hahaha grapje, ik zou zelf allang panisch terug gerend zijn naar nederland:P
    maar ja, jij bent natuurlijk 'n bikkel dus je redt het allemaal wel!;)
    weet je, ik ben vandaag verbrand in de zon joh!
    jajajaa we hebben eindelijk 'n paar zonnestraaltjes in Nederland! jeeeej!:D
    meis, ik ga 'n film kijken!
    veel succes daaroooo! enjoy it,
    xxxxx koe

• 03 April 2009 - 08:22

Esmie:

Hey meissie,
    Wat een leuke verhalen en mooie foto's !
    Hoe gaat het daar? Al helemaal gewend?
    Ik wil je heeeeel veel plezier wensen en geniet ervan. Want voor je het weet is het voorbij ! Heel veel succes op stage ! Dikke kus

• 03 April 2009 - 12:36

*Maud*:

Whahahaa wat een verhaal zeg over dat ongedierte.. zag het al helemaal voor me hoe jullie daar gewapend met van alles en nog wat de strijd aangingen :P Maar goed dat je en klamboe hebt dan!
    Die 'taxirit' van jullie klinkt ook echt hilarisch.. Lijkt me echt iets om dat eens in NL uit te proberen straks.. 1tje sturen, 1tje koppelen etc. :P
    Veel plezier en succes daaro en ik heur van u! :D
    Laturrrrr >--
    xx

• 03 April 2009 - 21:49

Marieke:

Chloeetje! ik heb gelachen om je verhaal. en die beesten, ja dat is verschrikkelijk. in kenia zaten ze ook overal en het engste was dat ze in bed/klamboe zaten.. en vervolgens zijn we die kamer niet meer in geweest hihi. Echt hele leuke verhalen, ik blijf je volgen! Dikke kus en veel plezier!

• 05 April 2009 - 00:29

Merel:

Hey lieverd!!

Ik was net 10 minuten terug van wintersport en ik wilde maar 1 ding... ff horen dat het goed met je gaat! Wat fijn om je stem te horen zeg!! En inmiddels ook al de 2 verhalen gelezen echt super leuk en heel herkenbaar! Kei leuk, mijn herrinneringen komen ook weer boven! Super! Wat vervelend alleen van Mariska joh! Moet heel heftig geweest zijn voor jullie alle 3! Nou meis! Voor zover een berichtje van je Nr. 1 stalker!!

Mis je!

Kus

ps. het is overduidelijk geen START living on the edge meer... na al die beesten enzo... pff duidelijk KEEP LIVING ON THE EDGE!!

ENJOY!! (L)

• 05 April 2009 - 13:03

Nicky:

Hey Chloetje...
    Ik heb je waarbenjij gevonden via je zusje. WHoehoheo vet leuk. Geniet er van en ik ga je reisverhalen fan worden.

liefs Nicky

• 06 April 2009 - 10:32

Sabrina:

Hay meis,

wat zijn je berichtjes superr leuk om te lezen! Ik heb samen met ons pap helemaal in een deuk gelegen.
    Ik snap wel dat je helemaal gek wordt van al die beesten, maar ik weet zeker dat jij ze de baas wordt!

Schat heel veel plezier!

Kusss

• 06 April 2009 - 11:11

Sofie:

Owwww chloe!! Wat ben ik jaloers zeg! Je hebt dus al veel mooie dingen gezien in je eerste weekje...echt super!!! Succes met stage en heel erg veel plz! Geniet ervan! Tot je volgende verhaaltje:)
    Kus Sofie

• 06 April 2009 - 21:26

Merel:

Meis kei fijn om je vandaag nog ff gesproken te hebben!!

Denk aan je!!

Kus

• 08 April 2009 - 20:36

Stalker:

Hey Lieverd!!

Vanochtend tentamen gemaakt! en wonderbaarlijk gehaald!! Vet relax!!
    Daarna met Sannie geshopt!! Heb een kei mooie lichtblauwe levis spijkerbroek gekocht!! heel gaaf! Ben nu al verliefd op die broek :D
    Verder daarna bij DT gewerkt... was kei raar... miste je gezelligheid daar!!
    Maar goed...

Hou je taai!!